АЛТЕРНАТИВА ЦРНЕ ГОРЕ

Са оваквом опозицијом – ДПС никада неће изгубити власт!

1031

У последње вријеме, често се поставља питање да ли је ДПС у расколу и да ли ће коначно отићи са власти. У Алтернативи ЦГ сматрају да се то неће десити све док постоји оваква опозиција која прима плате, а не сноси никакву одговорност:

,,Да ли одлази ДПС?! – на ово питање покушава да одговори НВО сектор, „опозиција“ па и сам ДПС. Грађани имају подијељено мишљење о овом питању, а огроман број гласача „вага“ за кога ће гласати зависно од одговора на ово питање. Алтернатива ће покушати да вам да одговор.

ДПС је тренутно у најслабијој фази од оснивања. Свака диктатура има свој почетак (’90-те), успон (2006 – 2010) и пад (2011 – ….). ДПС је у позној фази диктатуре. Немају оперативу на терену (активисте), па се ослањају на институције и злоупотребу истих. Чињеница је да је чак и њихове вјерне гласаче срамота да агитују за ДПС. Међутим, њихова моћ се не ослања на убјеђивање гласача. Страх од (наводне) моћи тјера људе да их гласају. Како та моћ слаби, људи почињу да сумњају. Зато ће ДПС све више користити СИЛУ да убиједи људе да су јаки. То може да одложи пад на неко вријеме. Сигурно не довијека…

С друге стране, „опозиција“ би требало да јача чим ДПС слаби, зар не?! НЕ! То се дешава у земљама које имају нормалан политички систем. Заједно са ДПС-ом овдје је слабила и „опозиција“. ДЕМОС и СНП не постоје више, УРА никад неће имати цензус, ДЕМОКРАТЕ јачају на рачун остатка опозиције, а ДФ је озбиљно уздрман (изнутра). Све нас то наводи на помисао да су слабљењем ДПС-а ослабиле и сателитске партије које су они контролисали. Огроман број „опозиционих“ посланика нема довољно знања, вјештине и храбрости да осјети и искористи тренутак слабљења ДПС-а. С друге стране, њима је добро! Не заборавите да је плата посланика „опозиције“ једнака плати посланика режима. Само је ОДГОВОРНОСТ много мања.

Шта је онда одговор на прво питање – да ли ДПС одлази?! Са постојећом „опозицијом“ будите сигурни да се НИШТА неће промијенити. Погледајте кадровска рјешења у општинама које контролише „опозиција“ и биће вам јасно. ДПС није тешко побиједити (о чему они могу да причају и да им неко вјерује?!), али за то је потребна ВИЗИЈА. Све да ДПС изгуби неким чудом изборе, остаће утицајни и владаће из сјенке. Што се тиче евентуалних договора „опозиције“ око заједничког дјеловања – ЗАБОРАВИТЕ! Опозиција би требало да има као основни циљ рушење режима. Већина „опозиционих“ партија у Црној Гори нема то као приоритетни циљ. „Ухљеб“ је најбољи израз за већину њих“.