На Вемблију

Најскупља утакмица почиње у 18:00!

1095

Финале Лиге шампиона вечерас od 20:45 ће пратити више од 600 милиона гледaлаца. Реал Мадрид или Ливерпул кући ће однијети вриједан пехар и лијепу своту од отприлике 57 милиона евра, односно 49 милиона фунти. Мислили сте да се баш у овом најпознатијем фудбалском такмичењу на свијету окреће највише новца? Нијесте у праву….

Неколико сати прије финала Лиге шампиона, одиграће се финансијски највреднија фудбалска утакмица на свијету. На Вемблију, у Лондону, Астон Вила и Фулам, боре се за улазак у енглески Премијершип, а побједник ће добити невјероватних 170 милиона фунти, три пута више од побједника Лиге шампиона, пише Скај Спорт. Пред љубитељима најважније споредне ствари на свијету најузбудљивији је дан сезоне.

– Ово је најважнија утакмица коју ћемо икад одиграти. Имамо план и надамо се великој побједи – рекао је менаџер Фулама, Славиша Јокановић.

Огромна новчана награда исплатиће им се током три сезоне, а ако преживе једну сезону у најјачем рангу, она постаје још већа, тачније износиће 280 милиона фунти. Финале друге енглеске лиге назива се “winner-take-all clash”, јер побједник стварно узима невиђену своту новца.

Власник Фулама, Пакистанац Чад Кан, недавно је понудио 800 милиона евра за куповину Вембилија на којему ће његов тим вечерас покушати побиједити. Новца не мањка ни кинеском милијардеру Тонyју Xију који је Астон Вилу купио прије двије године, а то му је био сан од када је као студент редовно гледао њихове утакмице.

Спорт-клуб преноси сусрет Фулам – Астон Вила, исто као и финале Лиге шампиона: Реал – Ливерпул.