поглед с истока

Содома и Гомора!

18495

Пише: Донко Ракочевић

(na slici: Ana Brnabić sa svojim partnerkom)
Људи све више губе индивидуалност, постају слични као јаје јајету. Раде сличне послове, на исти начин се забављају, прате исте медије, имају иста осјећања и исте идеје… једино се политички разликују, али и ту се западни свијет труди да нас униформише.
Једнакост је купљена, заправо по овој цијени: жене су једнаке, јер више нијесу другачије. Супротност полова ишчезава, а са њом и еротска љубав која се заснива на супротности. Мушкарац и жена су постали исти, а не равноправни као супротни полови.
Запад проповиједа овакву врсту једнакости јер су му потребни људски атоми од којих је сваки исти, како би што лакше могли да функционишу, без сукоба, покоравајући се истим наредбама, а да ипак свако буде увјерен да слиједи сопствене жеље.
Баш као што масовна производња захтијева стандардизацију роба, тако и евроатлантске интеграције захтијевају стандардизацију човјека.
С друге стране, у религијском контексту једнакост значи да смо сви дјеца Божија, да смо сви једно. То такође значи да разлике између појединаца морају да се поштују, да, без обзира на то што смо сви једно, свако од нас је такође и јединствено биће, космос за себе.
Западна пропаганда, нажалост, добија битку са источњачким, хришћанским светоназорима, и могу замислити на шта ће личити свијет за коју деценију, поготову што Црква постаје све попустљивија, конформистичка, што видимо и ових дана по Њеним позивима на вакцинацију.
Или се само сјетимо колико је наших црквених великодостојника весело чаврљало са антихришћанским страшилом – премијерком Брнабић.
О обичним људима да и не говорим… Лудак који је поставио декларисану лезбејку за премијера – има 2/3 Србије иза себе… и све српске прваке из ЦГ, од ДФ-а до Српске куће… а све тобож велики традиционалисти и верници.
Мила им је хришћанска вјера, али су им милије привилегије, па макар по цијену да дувају у „исту тикву“ са педерима.
Овај свијет дефинитивно клизи ка Содоми и Гомори.