ВРЕМЕПЛОВ

Партизан у црвено-белим дресовима у Подгорици!

3934

Извештај дописника београдског „Спорта” из Титограда овако је почео: „Није било прошло ни тридесет секунди, а Стојановић је већ вадио лопту из мреже и поново се кренуло с центра. Гости су били извели почетни ударац. Само два играча црвено-белих играли су лоптом пре него што је пао”.

„Црвено-бели” гости нису били ни Црвена звезда, ни Војводина, него – Партизан?! Ево и наставка тог увода: „Валок је с центра додао Бобеку, коме је Вучековић одузео лопту, понео је неколико корака и убацио пред гол Младеновићу. У сусрет му је пошао Стојановић, али Младеновић је присебно поред њега пласирао у мрежу”.

После десетак минута било већ 2:0 за Будућност. „Ко је то очекивао после четири узастопне Партизанове побједе у пролећном делу првенства!“, запитао се извештач И. Пејовић. Ипак, домаћин није победио – тај меч, одигран 31. марта 1957. завршио се нерешено (2:2).

Данас је незамислив Партизан у дресовима какве носи његов највећи ривал, Црвена звезда, али, ето, у оно време на то нико није обраћао пажњу. Тада је Партизанова клупска боја била црвено-плава и дресови у разним комбинацијама.

(извор: Политика)