Најбоља фејсбук објава

Моја Сутјеска је престала да постоји!

2499

Објавио: Владимир Ђапић

Одрастао сам с њом. Као и много мојих вршњака.

Памтим кад сам по невиђеном невремену крај Бистрице гледао гостовање просјечног Спартака. И сквасио се као никад у животу. Али је то за мене, баш као и свака друга недјеља кад је Сутјеска играла у Никшићу, био празник фудбала. А не постоји киша која може да надјача љубав према клубу.

Памтим и кад нијесам могао гледати бараж против ОФК Београда. Био сам мали, гужва невиђена, а утакмица сматрана ризичном. У Хумцима сам чуо сваки хук са стадиона, знао сам кад је пао сваки гол и знао сам да је Сутјеска ушла у прву лигу.

Памтим и кад је Сутјеска одиграла са Звездом 2:2 и испала из Прве лиге, након највеће срамоте у историји фудбала која је виђена у Приштини гдје је гостовао Челик из Зенице. Море суза сам тада пролио, иако је моја Звезда освојила титулу.

Памтим толико тога, могао бих књигу написати. Заиста је било задовољство гледати Пеца и Брајана, Бурсаћа, Жара, Мијана, Куза, Бора, касније Деја, Миљана, Шела, Жеља, моје вршњаке…

А онда је полако политика почела да се мијеша у све.

И моје интересовање је лагано почело да престаје.

Сутјеску не гледам већ пар година јер то више није оно што је било. Нема тог духа, нема те ватре, нема емоције као некад. Али, има политике.

А кад сам прочитао да су на овим европским утакмицама водили некаквог “епископа“ из НВО ЦПЦ и да је то одобрила Управа клуба, пао ми је мрак на очи! И знам да је политика све, да је свуда, у свим порама овог несрећног друштва, али нијесам могао ни сањати да ће то ићи толико далеко.

И не могу да разумијем играче, не могу да разумијем “Војводе“, не могу да разумијем ћутање, јер то је скандал.

Било како било, овим чином је моја Сутјеска престала да постоји.

И нека су јој прости сви сати које сам провео гледајући је.

И нека јој је проста сва љубав коју сам јој несебично давао свих ових деценија.

Збогом, плави…До неке нове власти, неке нове Управе. Неке нове Сутјеске.

Збогом…