ИСТРАЖИВАЊА

НАУКА ПОТВРДИЛА: Фреди је најбољи пјевач свих времена!

2765

Група аустријских, чешких и шведских научника спровела је истраживање, које је објављено у „Logopedics Phoniatrics Vocology“ и на основу кога је Фред Меркјури, покојни пјевач групе „Queen“ најбољи пјевач свих времена. Иако нијесу тестирали урбани мит по ком је Меркјури имао распон гласа од пуне четири октаве, открили су неке више него занимљиве чињенице о гласу легендарног пјевача.

Фред Меркјури рођен је на данашњи дан 1946. године. Умро је 1991. године од последица инфекције ХИВ вируса. Био је један од најаутентичнијих, али и најинтригантнијих личности у свијету музике и шоу бизниса.

Фронтмен култног бенда био је познат као тенор, а заправо је био ближи баритону.

Тим научника то је базирао на шест интервјуа које је фронтмен „Qуеен“ дао, а који су открили да је просјечна фреквенција његовог гласа 117.3 Hz. Његове гласнице снимили су у чак 4.132 сличице у секунди, да би могли тачно да виде да је Фредију успевало то што му је успијевало.

Закључили су да су се његове гласне жице брже кретале него код других људи.

„Квантитативна анализа која је користила ново уведени параметар за процену правилности вокалних вибрација поткрепила је своју перцептивну неправилну природу, сугеришући да је правилност вибрата дистинктивно обиљежје пјевачког гласа“, пише у студији.