СИНОЋ У ЕМИСИЈИ „ЋИРИЛИЦА“ НА ТВ „ХЕПИ"

Др Мило Ломпар: Данашња Црна Гора је утемељена у криминалу!

2510

Гостујући у емисији „Ћирилица“, на београдској телевизији „Хепи“, др Мило Ломпар, професор београдског Универзитета, истакао је да је данашња црногорска држава утемељена на криминалу. Он је реаговао на ставове Душана Јањића и водитеља емисије Миломира Марића – да је Црна Гора озбиљна држава којој је и Европска унија признала „велики напредак у демократизацији и поштовању људских права“.

„Прво у вези са овим да је Црна Гора озбиљна држава, то просто нико не може да узме за озбиљно. То је држава дубоко утемељена у криминалу, то је држава у којој један човjек влада преко 27 година… Европа може да каже шта хоће, чињенице су неумољиве.

Тамо се пуца сваки дан… Готово свакодневно читамо информације о убиствима у Будви, Котору, Бару, Подгорици…

У Црној Гори је 30 одсто Срба, а дискриминисани су по сваком основу. По попису, Срба има око 28,5 % а реално их је преко 30%, а има их свега 5% у администрацији, што је класичан вид дискриминације.

Такву државу сматрати озбиљном – апсолутно је компромитовање западних вриједности. Треба увидјети разлику између западних вриједности и западних интереса. Западни интереси нијесу у сагласности са западним вредностима. То је кључна разлика о којој се не води рачуна. Запад се руководи искључиво својим интересима, а не својим вредностима.

Црна Гора је држава огромне медијске манипулације, што смо видјели на последњим изборима и то је држава која има вишеструке садржаје који су супротни демократском друштву…“

Поред овога, Мило Ломпар, један од водећих српских интелектуалаца, говорио је и о конституисању новог црногорског идентитета као антисрпског, о фалсификовању историје, силовању језика, као и о погрешном тумачењу Његошевих дјела.