УХАПШЕН ЛАЗАР ЧОБЕЉИЋ

ПРЕТУКЛИ МОМКА ЗБОГ ЗАСТАВИЦЕ ПАРТИЗАНА: Ухапшен припадник Војске ЦГ!

1154

Лазар Чобељић, 24-годишњи припадник Војске Црне Горе ухапшен је јуче  због сумње да је починио кривично дјело насилничко понашање и наношење тешких тјелесних повреда суграђанину Лазару Раичевићу, на дан утакмице Будућност – Партизан.

Раичевић је јуче за Викенд новине потврдио да је био нападнут 18. јула од групе момака:

“Имао сам у ауту на видном мјесту обиљежје ФК Партизан, па сам помислио да ме напада неко од Варвара, навијача Будућности. Десетак момака, колико сам успио да процијеним, зауставило је мој ауто насред улице, један је отворио врата и почео да ме удара. Некако сам успио да дам гас и побјегнем, али су ме онда гађали камењем. Како ми је прозор био отворен, један камен ме погодио у главу и ја сам изгубио свијест. Сав крвав, завршио сам у Хитној помоћи“, казао је Раичевић.

Окривљени Чобељић, према незваничним сазнањима ВН, негирао је да је било кога напао 18. јула, те да је тог дана таксијем кренуо са пријатељем да купи карту за утакмицу Будућност-Партизан. Такси је зауставила полиција и приведени су у Центар безбједности Подгорица.

Готово два мјесеца након пребијања Раичевића, полиција је привела Чобељића, који ће данас дати изјаву пред основним државним тужиоцем у Подгорици.

Након инцидента од 18. јула, службеници подгоричке полиције изашли су на лице мјеста гдје су затекли Чобељића и још неколико младића и привели их код судије за прекршаје. Младићи су се опирали привођењу, али су на крају завршили у Суду за прекршаје, одакле су након саслушања пуштени.