трагом трача

ПРЕДСЈЕДНИК ФСС: Ево зашто смо сменили Муслина!

656
Beograd, 4. septembra 2017. - Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin na aerodromu Nikola Tesla uoci puta za Dablin i utakmicu pritv Republike Irske. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

 

„Прије и послије утакмице у Бечу против Аустрије много људи ме је питало зашто Марко Арнаутовић не игра за Србију. Нико није рекао да је крив неки бивши селектор, сви су рекли да је криво руководство Савеза. Истине ради, ФСС је тада желио да Марко игра за Србију, а колико знам желио је и Марко. Није био позван и изабрао је другу репрезентацију.

А ко би био крив да су Милинковић-Савић, Вељковић, Радоњић за шест мјесеци отишли да играју за другу репрезентацију? Кокеза и Буњевчевић. Зато је дошло до разлаза. Ти момци су будућност српског фудбала и нисмо хтјели да допустимо да не играју за Србију“, рекао је предсједник ФСС Славиша Кокеза за Недељник.

Он је додао да је од Муслина тражено да ти момци само дебитују за А тим на азијској турнеји, како би их Србија обезбиједила за себе и да нико није тражио да их води на Мундијал у Руусију, али да је он то одбио.

„За нас је то било неразумљиво и нисмо хтјели да прихватимо. Имамо одговорност за будућност српског фудбала и ти момци треба да донесу много радости нацији и када Кокеза више не буде предсједник ФСС, а Муслин селектор“, истакао је Кокеза.

Први човјек ФСС је као примјер Муслиновог одбијања навео његов коментар послије утакмице Лиге Европе између Нице и Лација, на којој је Милинковић-Савић постигао два и намјестио један гол.

„Тада ми је рекао да је Сергеј био један од најгорих на терену. Мислио сам да га нисам добро чуо, питао сам га причамо о утакмици Ница – Лацио на којој сте ви били, а он каже: Да, био је један од најгорих на терену“, рекао је Кокеза.

(Тањуг)