трагом трача

ПИКСИ: Нећу бити селектор!

839

 

– Дефинитивно остајем у Гвангџуу и у наредном периоду то ће бити мој једини посао! Сматрали су у мојој земљи да сам најбољи кандидат да преузмем репрезентацију и сматрам да је то дивно признање за мој досадашњи тренерски рад. Било ми је изузетно тешко да одлучим, али преломио сам. Дакле, сви су упознати с мојом одлуком, нећу бити селектор Србије – рекао је Пикси за кинески портал „Фудбалске новости“.

Стојковић је потом објаснио да није заувијек затворио себи врата националног тима, већ је одлучио да одбије понуду коју му је послао председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

– Никад нисам размишљао о опцији да у исто време водим и Гвангџу и репрезентацију, јер онда ниједан посао не бих радио довољно добро. Понављам, указана ми је част тиме што ми је понуђено да водим репрезентацију своје земље, али тај случај је затворен за сада. Једног дана сигурно ћу радити као селектор, а видећемо хоће ли то бити на клупи Србије или можда Кине. Засад сам окренут искључиво Гвангџуу и желим да овај клуб учиним славним – објаснио је Стојковић.