јуче у америци

Паспаљ доживио мождани удар!

949

Наш прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ доживио је мождани удар током боравка у Сан Антонију.

Према наводима новинарке „Сакраменто Бија“, Ејлин Воисин, 51-годишњи Паспаљ се сада осјећа добро и о њему, уз љекаре, брине и трофејни тренер Спарса, Грег Попович, који га је довео у НБА лигу 1989. године.

Жарко Паспаљ је провео ноћ у болници прије него што је пребачен у Поповичев смјештај, а тамо га је посјетио и најбољи пријатељ, накадашњи саиграч из репрезентације Владе Дивац, сада спортски директор Сакраменто Кингса.

Са нашом репрезентацијом је освојио два злата на првенствима Европе (1989. и 1991.) као и једну бронзу (1987.), Свјетско првенство 1990. у Аргентини, те два олимпијска сребра, 1988. у Саулу и 1996. у Атланти.

Паспаљ је током богате каријере играо за Будућност, Партизан, Сан Антонио, Олимпијакос, Панатинаикос, Паниониос, Расинг Париз, Арис и Виртус. Са Партизаном је освојио СФРЈ титулу, куп и европски Куп Кораћа, а са Олимпијакосом два шампионска трофеја и један Куп Грчке.

Док је био у Олимпијакосу, из почетка је решетао противничке кошеве, а онда је одједном потпуно пао у форми, да би се накнадно сазнало да је имао проблема са здрављем, после чега су му љекари савјетовали да батали пушење, али он тај савјет није послушао.