Суд за прекршаје

Осуђени Вук Рајковић и Зоран Бећировић!

253
Вук Рајковић

Вук Рајковић мора да плати 400 еура јер је одбијао да напусти ноћни клуб „Beagle“ у Подгорици и 750 еура јер је вријеђао и омаловажавао полицајце на службеном задатку. Зоран Бећировић је кажњен са 500 еура јер није послушао наређење полиције да изађе, па је полиција морала физички да га избаци из дискотеке, као и 750 еура за вријеђање полицајаца. Тако је јуче пресудила Мирјана Ђуровић у Суду за прекршаје.

„Омаловажавања полицајца од стране Вука Рајковића: ‘Посерем се на овај систем и државу. Ви сте Милови послушници. Од сјутра напуштам ову државу и узећу азил у Грузији’ и од стране Зорана Бећировића: ‘Ти си пичка, немаш муда. Ајде пичко, имаш пиштољ, па га извади и пуцај ако смијеш. Сад ћу да зовем новинарку ‘Дана’ да види како ми ође пушите курац‘, нећу посебно анализирати”, Због разлике у казивању полицајаца, на њиховим исказима се не може заснивати одлука суда. Вук Рајковић је кум и пословни партнер доскорашњег премијера Ђукановића, а Бећировић његов близак пријатељ? Онај ко би повјеровао у ове неистине, а имајући у виду ову општепознату чињеницу, има проблем са собом“, рекао је адвокат Бојан Кораћ, покушавајући да одбрани клијенте.

Међутим, судија Ђуровић је повјеровала полицајцима, а не Ђукановићевим пријатељима.

Власник дискотеке, Миодраг Крушчић (47), није обухваћен пријавом полиције, иако се опирао хапшењу и бјежао полицији која га је ухватила и скинула са металне ограде код хотела “Подгорица”.

Рајковић и Бећировић су најавили да ће се жалити на одлуку Суда за прекршаје.