СТО ГОДИНА ПРОМАШЕНЕ РУСКЕ ПОЛИТИКЕ НА СРПСКИМ ПРОСТОРИМА

Бај, бај, баћушке!

2886

Пише: Донко Ракочевић

Комунистичка интернационала, основана 1919. године, под контролом Лењина, кога ће 1924. године наслиједити Стаљин, водила је класичну антисрпску политику: осмислила мит о великосрпском хегемонизму, радила на стварању нових нацијa (попут црногорске), залагала se за припајање Косова – Албанији.

Пуне двије деценије руска власт је подржавала Тита, а крешендо је био 1944. године када нам га је руска војска увела у Београд, заједно са Пеком Дапчевићем и осталим црногорским официрима, ознашима, удбашима и осталим жбирима, који су се најприје упутили на Дедиње да бирају (отимају) виле за себе, одакле ће наредних деценија својом идеологијом и лажима тровати српски народ…

Дјеца комунизма, Мило и Момир, заратила су међу собом средином 90-тих, зато што се Мило почео окретати против Београда и српског народа. Убрзо је Милу почела пристизати новчана и свака друга помоћ из Русије, све до референдума 2006 године, а богами и после, док их није „изногетао“ прије неку годину.

Тада се руска власт окреће Вучићу. Уочи сваких избора, па чак и уочи локалних у Београду, Путин му шаље подршку, иако Вучић иде Миловим путем, заговара разграничење са Косовом (тражећи за Србију само пар општина) и постепено улази у НАТО – само за последња два мјесеца, Војска Србије је имала три војне вјежбе са НАТО, једну у Бугарској и двије у Србији! А из Русије у Србију не смију више да привире ни ватрогасци!

Ни то није омело одлазећег амбасадора Чепурина да изрекне оду Вучићу у опроштајном интервјуу Политици: „Ако се гледа објективно, председник Александар Вучић је истакнути савремени политичар, уравнотежен, трезвен, који у сложеним условима обезбеђује прогресиван социјално-економски развој земље и јачање њене безбедности“, рекао је Чепурин за Политику.

Само је питање дана, мјесеца, у најбољем случају године, када ће и Вучић потпуно окренута леђа Русији, као што је то учинио његов идеолошки брат Мило и идеолошки отац Тито. Ако не из другог разлога, а оно због приступања Европској унији, због које Вучић жртвује свето Косово, а камоли да не жртвује односе са Русијом.

То ће бити дефинитивни пораз Русије на западном Балкану, и заслужан свакако, јер је за последњих сто година на овим српским просторима, подржавала класичне антисрбе и безбожнике – Јосипа Броза, Мила Ђукановића и Александра Вучића.

Бај, бај, баћушке!