савјети

Његујте деколте!

1610

Кожа врата и деколтеа одаје године, јер су ти дjелови врло осетљиви, али правилном његом можете да успорите прве знаке старења попут бора и суве коже.

Старење коже на овим дјеловима тијела почиње око 30. године, а са временом се мијења и боја тена, појављују се тзв. пигментацијске мрље због неравнотеже меланина у кожи али и због сунчања. На средини врата се појављују боре, али и подбрадак. Зато се увијек, када наносите крему на лице, сетите врата и деколтеа којима одговарају препарати који садрже слез, листове брезе, црвену дјетелину и уља макадамије и аргана.

Дјелотворне су и крема са колагеном, пептидима, хранљивим састојцима, али најважнија је хидратација. Ако немате при руци крему за деколте, добро ће доћи и нека лагана хидратантна крема коју свакодневно треба да наносите лаганим покретима. Ти дјелови су осетљиви, јер су испод њих грудни мишићи, тако да и свакодневне вежбе доприносе младоликости деколтеа. Покрети мазања треба да буду њежни, нагоре, а добро је и тапкање, посебно за деколте. Када почну врућине и сунчање, деколте и врат обавезно заштитите кремом са заштитним фактором.