Поглед с истока

МИЛОВИМ ПУТЕВИМА: Три Вучићеве издаје!

3139

 

Посланици Европског парламента у оквиру расправе о Извештају о напретку Србије усвојили су амандман словеначког заступника Игора Шолтеса о Сребреници.

„Жалимо због поновљеног порицања геноцида у Сребреници од неких српских званичника, те их подсећамо да пуна сарадња с Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију и Механизмом који га је наследио, укључује пуно прихватање и примену његових пресуда и одлука. Признавање геноцида у Сребреници је основни корак на путу Србије ка приступању ЕУ“, стоји у амандману Игора Шолтеса из парламентарне групе Зелених.

Након његовог излагања, усвојена је резолуција у коначном тексту са 503 гласа ЗА, док је 85 посланика је било против, а њих 47 је било суздржано.

Дакле, ако жели да уведе Србију у Европску унију, Вучић ће, заједно са Скупштином Србије, морати да устврди да је у Сребреници почињен геноцид.

Од раније нам је познато да ће морати да призна Косово као независну државу, као и да уводи санкције Русији кад год то од њега затраже западни центри моћи.

Могу ли се осмислити три горе ствари по српски народ и српску државу? Тешко! Можда – пријем у НАТО… Али, и то ће сигурно доћи на дневни ред…

Но, ако мислите да Вучић неће испунити те захтјеве, грдно се варате. Па, гро његових политичких активности, од како је постао предсједник државе, своди се на борбу за признање Тачијевог и Харадинајевог Косова, истина уз добијање „мрвица“ за Србију.

Исти пут је прешао и Мило Ђукановић, да не понављамо шта је све раније говорио за Косово, за ратове на простору бивше Југославије, и за „мајку“ Русију којој је био главни партнер на Балкану, а данас видимо гдје је.

Борба за власт не познаје никакве границе, ни моралне ни традицијске, зна то свако ко је прочитао Макијавелијеву књигу „Владалац“.  Циљ оправдава средства! Као што је Мило издао све предачке завјете и погазио све своје ријечи, тако ће и Вучић. Знају то сви и у Црној Гори и Србији, али многи неће то да јавно кажу – због личних интереса!