ШТА се дешава у социјалистичкој народној партији?

Неизбјежан расцјеп у СНП-у!

1457

За потпредсједнике Социјалистичке народне партије јуче су изабрани: градоначелник Берана Драгослав Дадо Шћекић, предсједник подгоричког одбора Драган Ивановић и челница одбора у Херцег Новом Данијела Ђуровић. За директора партије изабран је Веселин Бакић из Андријевице, док ће портпарол СНП-а  бити Милош Рајковић из Мојковца.

Ове одлуке су донешене на Главном одбору који, по свему судећи, није имао кворум, јер је сједници присуствовало 63 члана од 127. Формално је као присутно пријављен Немања Лалић из Никшића, иако га нико није видио. Главном одбору нијесу присуствовали чланови који су приликом избора за предсједника партије, на конгресу, гласали за Снежану Јоницу.

Нијесу дошли чланови Главног одбора из Будве, Котора, Тивта, Цетиња, Даниловграда, Колашина, Пљеваља, Плава и Гусиња, као ни половина чланова из Подгорице и Бијелог Поља.

“Сматрам да потпредсједници нијесу изабрани на начин како би требало, није се вршила прозивка, нити су сви учествовали. Кворума није било”, казала је доскорашња портпаролка Данијела Павићевић за Антену М.

У писму 63 члана ГО, наводи се да су на конгресу поједини Јоковићеви људи “пријетили, вријеђали и шамарали делегате” који су стали уз Јоницу. Зато су од Владимира Јоковића тражили извињење и заустављање реваншима које је на дјелу. Наиме, иако је одмах после конгреса од стране новизабраног предсједника најаваљено помирење између двије „струје“, од тога није било ништа, јер је Јоковић кренуо у реизбор општинских одбора и смјену појединих општинских функционера који су били наклоњени Јоници. Исто тако, знало се да ће за потпредсједнике бити изабрани Шћекић, Ивановић и Ђуровићка, пошто су највише лобирали за Јоковића.

“Нису изабрани сви потпредсједници, три смо изабрали вечерас, а оставили смо могућност да се још два изаберу из редова оних који нису присуствовали ГО”, рекао је Јоковић након сједнице.

Од тога извјесно неће бити ништа, јер ће други „табор“ вјероватно и даље бојкотовати сједнице Главног одбора, што води дефинитивном цијепању партије, чији је Главни одбор подијељен тачно на два дијела! „Тас на ваги“ је трећи предсједнички кандидат са конгреса, Горан Дашић, који није присуствовао јучерашњој сједници.