Компанија Заландо представила листу

Најелегантнији градови на свијету

763

Компанија Заландо представила је листу 80 најелегантнијих градова свијета, састављену за љубитеље архитектуре, умјетности и моде

Градови су рангирани на основу бројних фактора, попут модне сцене, значаја културе и архитектуре, туристичке пожељности и приступачности „елегантног“ начина живота.

Истраживање је спровела модна продавница Заландо, која је ангажовала 5.000 стручњака за архитектуру и моду.

Оцјењивано је укупно 400 градова, познатих по модној сцени и културном и историјском значају.

За најелегантнији град свијета проглашен је Париз, након којег на листи слиједе Лондон, Беч, Венеција, Фиренца, Барселона, Њујорк, Бордо, Милано и Рим.

„Приликом путовања доживљавате другачије стање ума, па одлазак у неки од ових градова често може да буде важно животно искуство које ће вас на неки начин и обликовати“, изјавио је портпарол компаније Заландо за Лоунли планет.

„Отворити флашу вина на обали Сене, прошетати кроз Британски музеј или слушати оперу на отвореном у топлој венецијанској ноћи сасвим је посебна ствар“, додао је.

Менаџерка компаније Касија Лукзак објаснила је да се елегантним не сматра нужно оно што је скупо и ексклузивно, већ да су битни су урбани и архитектонски карактер, али и атмосфера и шарм града, што првопласирани Париз свакако има.