трагом трача

БУЛАТОВИЋ: Ђукановић искеширао 300.000 евра за одбрану Милошевића!

4807

Српски Телеграф открива тајну последњег разговора Слободана Милошевића и Мила Ђукановића који је вођен у вријеме када је бивши предсједник Србије био у хашкој ћелији.

Милошевић је, наводно, недуго након што је испоручен, из Трибунала звао Ђукановића и затражио му финансијску помоћ да би финансирао своју одбрану. Упркос претходним великим несугласицама, због којих су њих двојицу називали чак срмтним непријатељима, Мило је без оклијевања искеширао 300.000 евра.

Увертира њихових међусобних односа, међутим, била је сасвим другачија. Милошевић је у неколико наврата покушао да убије Ђукановића. У том последњем разговору Слобо је то Милу и признао:

-Ти си последњи човек кога би требало да зовем, јер сам слао људе да те убију, чиме бисмо спречили отцепљење Црне Горе. Ја овде браним цео српски народ.

Не само што је искеширао 300.000 евра за Милошевићеву одбрану, него је Ђукановић одбио и да свједочи у процесу против Милошевића, упркос наговорима Карле дел Понте, тврди Момир Булатовић.

-Ђукановић је буквално искеширао 300.000 евра за Слобину одбрану. Он је 2003. године изашао у јавност с тврдњом да не жели да буде свједок у процесу који се у Хагу води против Милошевића. Истина је да је послао изјаву карли дел Понте, али та изјава није ни на који начин теретила Слобу, те је хашка тужитељка процијенила да јој Мило не игра никакву улогу, због чега га касније ни позвала. Такође, Мило није имао храбрости да погледа Слободана у очи, после свега што је причао и радио против њега – наводи Момир Булатовић.

Своје одлучно одбијање да свједочи у Хагу, Ђукановић је образложио ријечима како је „своје битке са Милошевићем одавно завршио“. Додао је и да не спада у „оне Црногорце који су трчкарали ван Црне Горе да понуде какав доказ или макар сумњу, па била она и неоснована“.

-Ђукановићев однос према Милошевићу тачно се види према положају Марије Милошевић у Црној Гори. Већ 14 година под Миловим режимом, она није видјела рођену мајку, изложена је најгорем прогону и не излази из куће – закључује Булатовић.

Булатовић није објаснио о каквом је то прогону ријеч, а његов контроверзан однос према Ђукановићу, потврђен је и овом причом.