трагом трача

Милица кандидат ДПС-а, по НАТО налогу!

3700
Montenegro's Minister of Defense Milica Pejanovic-Djurisic speaks with Secretary of Defense Leon E. Panetta as they meet at the Pentagon, Sept. 76, 2012. (DoD Photo By Glenn Fawcett) (Released)

Бивша министарка одбране и некадашња предсједница Демократске партије социјалиста Милица Пејановић-Ђуришић има највеће шансе да буде кандидат те партије за предсједника Црне Горе, објављују данас „Вијести“.

То се поклапа са сазнањима „Седмице“ која смо објавили у септембру, а која су говорила да ће управо Милица Пејановић Ђуришић бити кандидат ДПС-а за предсједника Црне Горе, али не вољом органа ове партије и њеног предсједника Мила Ђукановића, него вољом западних центара моћи. Зато је и дошло до овoликог кашњења у именовању кандидата ДПС-а.

Први пут се име Милице Пејановић Ђуришић, као могућег кандидата ДПС-а за предсједника Црне Горе, појавило у јавности прије годину и по дана када је процурио документ – писмо тадашњег савјетника при мисији Црне Горе у НАТО, потпуковника Илија Даковића, а сада начелника Војске Црне Горе, упућено управо Милици Пејановић, тадашњој министарки одбране. Влада је, истина, демантовала да се ради о оригиналном документу, али Даковић и Пејановић-Ђуришић се нијесу оглашавали тим поводом.

У истом писму се каже да ће Ђукановић судски одговарати за корупцију и многе злоупотребе.

У међувремену, ДПС је желио да „склони“ Милицу Пејановић, искључи је из комбинација за предсједничког кандидата, именовањем за амбасадора у Уједињеним нацијама, али је она то одбила.