Олимпијске игре

Ледецка шокирала скијашки свијет!

614

Чешка скијашица Естер Ледецка (22) аутор је највеће сензације на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу, она је јутрос освојила златну медаљу у супервелеслалому са стотинком предности испред сребрне Аустријанке Ане Вит (28), односно 11 стотинки испред бронзане Лихтенштајнке Тине Вајрајтер (28).

Ледецкој је у досадашњој каријери најбољи пласман у Свјетском купу било седмо мјесто у спусту у Лејк Луису прошле године, док је у супервелеслалому остварила два 19. мјеста прошле сезоне. Ове сезоне је у Свјетском купу укупно освојила седам бодова у супервелеслалому да би у Пјонгчангу шокирала скијашки свијет.

Млада Чехиња је са старта кренула као 26. након што су све фавориткиње већ завршиле своје трке и сматрало се како су медаље подијељене.

„Када сам прошла циљем мислила сам да се ради о грешци. Мислила сам, ма у реду сада ће промијенити вријеме, мало ћу причекати да додају коју секунду на моје вријеме. Али, ништа се није догодило, само су сви почели вриштати и онда сам помислила – ово је уистину чудно“, рекла је Ледецка.