црногорски феномени

Књижица ДПС-а драгоцјенија од дипломе са Харварда!

1419

Да је партијска књижица главни услов за добијање посла, чули смо јуче и од посланице ДПС-а Ане Николић. Она је поручила младим људима да, ако је сметња за њихово запослење партијска књижица, узму књижицу ДПС-а и проблем ће бити ријешен. Изгледа да је књижица ДПС-а важнија и од дипломе са Харварда

Пише: Даница Кораћ

Кад сам завршила факултет, сви су ми говорили ,,Учлани се у СДП, они најбоље запошљавају, ДПС има много чланова па не могу сви да дођу на ред одмах, али дођу, кад-тад“. Никога није занимала моја диплома, просјек, а камоли знање или неки други квалитети.

Дакле, ако припадате сателитској партији (некад СДП, а данас СД и БС) имате највеће шансе да се запослите, јер су те партије створене са тим циљем, а ако имате партијску књижицу ДПС-а, доћи ћете на ред, кад-тад, пошто – ,,Партија мотри на Вас“.

У свакој иоле нормалној држави, млади људи су покретачка снага друштва и највећа опасност власти која не ради у служби грађана, а у Црној Гори, млади људи су пуки климоглавци, који пристају да им партијска књижица буде важнија од дипломе.

Да је партијска књижица главни услов за добијање посла, чули смо јуче и од посланице ДПС-а Ане Николић. Она је поручила младим људима да, ако је сметња за њихово запослење партијска књижица, узму књижицу ДПС-а и проблем ће бити ријешен. Изгледа да је књижица ДПС-а важнија и од дипломе са Харварда.

Скандалозна изјава посланице Николић проћи ће некажњено као и њена куповина скупоцјених парфема на рачун Цетињана. Уосталом, као и све скандалозне изјаве и радње ДПС-а и сателита.

Огроман број младих људи у политичким партијама Црне Горе, није позитиван показатељ кад се узме у обзир чињеница да је у развијеним европским земљама тај број и до четири пута мањи. Млади људи у Црној Гори, нажалост, улазе у политику највише због личне користи и трајног ухљебљења, јер су партије, данас, најрентабилнија предузећа и најуноснији бизнис.

Није важно образовање, знање, креативност, квалитет, важна је само послушност, а млади људи су најпослушнија групација црногорског друштва, иако се то коси са младалачким духом. Зато смо ту гдје јесмо. Давимо се у мору партијских књижица.