ново свјетло на живот и брак принца Чарлса и принцезе Дајане

КАМИЛИНА БИОГРАФИЈА: Принцеза Дајана је била нечасна и лоше образована дјевојка!

2944

Британски медији ових дана преносе дјелове биографије војвоткиње од Кромвела, Камиле, а оно што пише у њој дефинитивно баца ново свјетло на живот у палати и брак принца Чарлса и принцезе Дајане

Према наводима Пени Џуниор која је писала биографију, Дајанина параноја и напади бијеса су окончали њен брак са принцом Чарлсом. И прије вјенчања заједнички пријатељи су били забринути да Дајана и Чарлс нису добар пар јер немају много заједничких црта и вјеровали су да се њој само допадала идеја да се уда за њега. Штавише, тврде да се Дајана фолирала само како би била оно што Чарлс жели да буде.

Њен темперамент није био стран ни њеним рођацима који су због статуса који ће им донијети Дајанина удаја за принца о томе ћутали. Дајана се допадала краљици Елизабети посебно јер је била унука њене старе пријатељице леди Рут Фермој. Касније 1993. године, Рут се наводно извинила краљици и Чарлсу што их није упозорила јер је наводно знала да је Дајана „нечасна и непоштена девојка“. С друге стране, Чарлс је вјеровао да из пријатељства може да се развије љубав, али је био у заблуди и тек је касније открио да је била наивна, лоше образована и незрела.

Оног момента када су се вјерили њихова веза је била готова, а Дајана је до тада са Камилом имала добар однос. Све се промијенило у мјесецима прије вјенчања. Хистерични напади, плакања, нерасположење су постали свакодневница. Постала је љубоморна, опсједнута Камилом, а чак је почела да окреће људе против ње. Наводно је била љубоморна и на саму краљицу, али Чарлс је вјеровао да је то уобијачена нервоза пред вјенчање и да ће проћи. Нажалост, нико није схватао да су то били симптоми булимије, тајне болести која ју је обузела.

Тада је Камила одлучила да се држи по страни, а Дајана се плашила да је Чарлс никада неће вољети као Камилу што је изазивало салву љубоморе, а све се погоршало када ни сам Чарлс није знао да да јасан одговор на питање да ли и даље воли Камилу.

Ни медени мјесец није био ништа бољи – Чарлс је дане проводио читајући књиге, а Дајана је мрзјела да чита. Волио је да слика, а једном приликом Дајана је уништила његове слике док је био на тераси.

Такође, покојна принцеза је мрзјела сеоско имање краљевске породице, а једна од описаних сцена у биографији је и она када је Дајана провела сама шест сати док је Чарлс био у брдима. Остала је са Мичелом Колборном, Чарлсовим помоћником и десном руком, а он је касније те тренутке описао као бијес и хистерију. Изјавио је да је Дајана шутирала намјештај колико је била љута што вријеме мора да проводи баш ту. Чарлс се вратио, а свађа је била толико гласна и бучна да се чула испред куће. Пре него што ће Колбон кренути ка Лондону, Чарлс је излетио из куће, позвао га гласно и бацио ка њему Дајанину вјенчану бурму.