Дијана Нивен Бећировић

Југословенка која је освојила срце Ал Паћина, срушила Берлусконија…

1433

Дијана Нивен Бећировић била је једна од најљепших Југословенки. Красила је насловне стране многих часописа, 1976. обнажила се за чувени „Старт“, а 1981. и за насловницу америчког „Плејбоја“.

Каријеру модела започела је са 14 година, а касније се посветила новинарству. Прелијепа Дијана освојила је и срце Ал Паћина, али је говорила да је био престрашен папарацима и да од њега никако није могла да направи мушкарца. Била је, наводно, у вези и са Гораном Бреговићем, Здравком Чолићем, Миком Џегером… Круна каријере био јој је период када је радила као новинар и сарађивала са Ватиканом, а на аудијенцију код папе Јована Павла Другог отишла је готово из ноћног провода.

-Дошла сам пијана, коса ми је смрдела на дим, он је све то видео и разумео – говорила је Дијана, која је познавала и папу Бенедикта Шеснаестог, који ју је возио на веспи. – Тада се будила моја духовност. Нисам знала шта је религија, јер сам дошла из Титове Југославије. Истраживала сам духовност, али преко религије и то је било погрешно. Све одговоре о духовности пронашла сам у кабали.

Дијана је интервјуисала и возача Формуле 1 Ајртона Сену, два дана прије смрти:

-Питала сам га шта мисли о животу после смрти. Био је спреман за други свијет.

Италију је напустила после исказа који је довео до пада владе Силвија Берлусконија, а после тога је отишла у Америку гдје живи и данас.