НАСТАВЉА СЕ АГОНИЈА ЛИВЕРПУЛА

Јирген Клоп као Робин Худ!

165

Јирген Клоп је зарадио поређење с Робином Худом јер узима бодове великима, а даје малима „Редси“ су ове сезоне одлично играли против директних кандидата за титулу, али против слабијих противника су „просули“ кључне бодове.

Пише: Донко Ракочевић

Стара фудбалска изрека каже да се првенство осваја на малим утакмицама. Ливерпул је ове сезоне одлично играо против директних кандидата за титулу, али против слабијих противника су „просули“ кључне бодове због чега је водећи Челси побјегао на девет бодова предности.

Јирген Клоп је зарадио поређење с Робином Худом јер узима бодове великима, а даје малима. У првој утакмици 2017. године Ливерпул је изгубио два бода против последњег Сундерланда, а у последњем га је колу на Енфилду шокирао 17-ти Свонси.

ИМА ЛИ КРАЈА АГОНИЈИ?

Клоп је доведен да би напокон освојио титулу који Ливерпул чека од давне 1990. године. Међутим, након његових последњих изјава чини се да полако одустаје од тог циља и да ће се 27-годишња агонија навијача „Редса“ продужити за још барем годину дана.

„Ако Челси побиједи све утакмице, остале екипе немају шансе. За нас је и даље изразито битно завршити сезону на најбољој могућој позицији. Имамо квалитет за позицију која води у Лигу шампиона. Ако то остваримо и ако будемо довољно близу у одлучујућем тренутку можемо се борити за нешто више“, рекао је Клоп који је ипак најавио борбу за сваки бод.

ПРОБЛЕМ ИЗОСТАНЦИ И ОДБРАНА

Ливерпул је у можда и пресудни дио сезоне ушао прилично ослабљен. Садио Мане је на Афричком купу нација, Филипе Кутињо се враћа након повреде, а већ је дуго изван строја стопер Жое Матип. Иако признаје да је ситуација тешка, Клоп одбија изостанке користити као алиби.

„Није допуштено мислити да су проблеми које имамо ту јер нам недостаје Садио Мане. Забили смо довољно голова за побједу, али проблем је одбрана цијеле екипе. Да се то може ријешити једноставном куповином новог играча, направио бих то“, рекао је харизматични Њемац.

Занимљиво, још прије непуних мјесец дана Клоп је тврдио да ова екипа може освојити титулу. Присиљен неочекиваним губицима бодова сада је мало ревидирао циљеве, а навијачима Ливерпула остаје нада да ће испунити оно што је најавио кад је преузео клуб – да ће „Редси“ постати прваци у року четири године.