Поглед с истока

КАКВА ПРЕВАРА: Русија јуче славила Лењина!

2581

Пише: Донко Ракочевић

Под изговором да обиљежава годишњицу уласка Црвене армије у Други свјетски рат, званична Русија је јуче, великом парадом на Црвеном тргу у Москви, у којој је учествовало 4000 војника, у ствари обиљежила годишњицу Октобарске револуције која је почела 7. новембра 1917. године. Био је дефиле Црвене армије на Црвеном тргу и 7. новембра 1941 године, али не поводом одласка на фронт против нациста, него поводом почетка Октобарске револуције.

Русија је у Други свјетски рат ушла 17. септембра 1939, када су војници Црвене армије умарширали у западне бјелоруске и украјинске територије које је контролисала Пољска у међуратном периоду. Споразум Рибентроп-Молотов, који је садржао тајни протокол о ограничавању сфера интереса сваке стране, припремио је лаку подјелу Пољске између Њемачке и Совјетског Савеза.

Сусрет њемачких и совјетских војника у Пољској 1939. године

А сада да се вратим на 7. новембар 1917. године. Тог дана је Владимир Лењин повео своје снаге у побуну у Петрограду, против Привремене владе Александра Керенског. Бољшевици су без већег отпора заузимали владине установе, прије коначног јуриша на Зимски дворац. Дворац је заузет око 2 после поноћи. 7. новембар је узет као званичан датум Октобарске револуције.

Писао сам недавно детаљно о злочинима Лењиновог режима који ће услиједити у наредним годинама, зато ћу их овдје навести укратко:

-Лењин је први у историји створио масовну револуционарну партију саздану на суровој дисциплини и крви. Нико прије Лењина није тако цинично и сурово дограбио власт, рушећи на свом путу све принципе и све светиње.

-Успио је да земљу гурне у непојамно суров и крвав грађански рат, који је однио 15.000.000 људских живота. Да би револуција однијела потпуну побједу, Лењин је први разрадио теорију и у праксу спровео систем тоталног државног терора.

-Лењин је први увео концлогоре и редовно масовно стријељање талаца, то јест истребљење великог броја људи који ни за шта нису били криви, чак ни из перспективе „револуционарних закона“.

-Лењин је први у историји иницирао масовну глад ради обрачуна с непокорним становништвом своје земље: страшна глад 1921–1922, однијела је око пет милиона људи!

-Религиозна област била је предмет нарочите Лењинове пажње: “Попове треба хапсити као контрареволуционаре и саботере, стрељајући их немилосрдно и свуда. И што више“ (1. мај 1919. године, Ђержинском). Исход овога је био да је Лењин у Русији покренуо најмасовније и најкрвавије религиозне прогоне у историји, истребљујући вјернике и намећући режим државног безбожја.

Данас, непун вијек после тих страшних злочина, какве не памти православни свијет сем од крсташа почетком 13. вијека, Русија слави Лењина! Не само да су јуче, на дан почетка Октобарске револуције, организовали велику параду у Моксви, већ су Лењинове слике ставили на заставе, као што можете видјети са фотографија. Какве везе има Лењин са Другим свјетским ратом, када је умро 1924. године.

Са јучерашње параде на Црвеном тргу