скидање прашине

Стријељао 59.555 Срба!

11517

По последњим подацима, близу 60.000 становника Србије стријељали су комунисти и њихова војска НОВЈ,  у периоду после 12. септембра 1944. године. Имена њих 59.555 објављена су на сајту комисије Владе Србије: http://www.otvorenaknjiga.komisija1944.mpravde.gov.rs

– Ово је документ који би у свакој нормалној земљи представљао епохално откриће и многе учеснике злочина извео пред лице правде. Ликвидације на десетине хиљада људи после Другог светског рата нису рађене из анархичне освете, већ по детаљном плану који је подразумевао квоте и стриктну методологију са прецизном евиденцијом. Ово доказују многе књиге стрељаних за сваки округ и спискови стрељаних за свако село у Србији који су радили органи ОЗН-е. Углавном, на основу њих урађен је детаљан попис жртава за сада њих 59.555, који је доступан на интернету – каже  некадашњи секретар Комисије историчар др Срђан Цветковић.

Чим су иза совјетских тенкова преузели власт у централној Србији и Београду, Титови комунисти су кренули у обрачун са свима који су им се чинили као потенцијални противници. То се све радило уз пјесму коју су у то вријеме радо пјевали:

”Носим капу са три рога и борим се против Бога  / Ми смо против Бога и владара, против Цркве и олтара  / Устај сељо, устај роде, да те браним од господе / Од попова мантијаша и осталих зеленаша”.

Тако су побили скоро цјелокупну српску грађанску класу, богатије људе, свештенике, интелектуалце, професоре, најбоље сеоске домаћине, као и сваког у кога су посумњали да би у неком тренутку могао да буде опозиција.

Не само то, послали су и српску омладину да улудо изгине на Сремском фронту, борећи се против непријатеља који се увелико повлачи и то у тренутку када је на примјер већ пао Беч.

Логор Јасеновац су Титови партизани оставили да ради све до краја априла 1945. и прстом нису мрднули да га ослободе. Сами голоруки јасеновачки заточеници су у чувеном пробоју сами себе ослободили из те фабрике смрти без да им је било ко у томе помогао.

Комунисти су такође побили све оне који су покушали да бјеже на запад у Италију и Аустрију и у таквој атмосфери је било лако преузети полуге власти и у страху и крви одржавати је.

На крају, сви Титови борци – и зликовци и они други који су наивно вјеровали у комунистичку идеју, сахрањени су под петокраком, једино је Јосип Броз тражио да на његовом гробу нема никаквих идеолошких обиљежја. Што је само појачало сумње да је био масон коме је комунизам само послужио за освајање власти и обрачун са српским традицијама.

Прелиставање књиге смрти могуће је кликом на доњи линк који води директно на „Књигу стрељаних“:

http://online.fliphtml5.com/qslu/gcte/#p=20