Трагом трача

Душкови објекти у масонској симболици!

3373

Од логоа, преко ентеријера тв студија, до екстеријера Капитал центра, Атлас група је у знаку свевидећег ока, заштитног масонског знака, што додатно појачава претпоставку да је Душко Кнежевић – масон!

Свевидеће око – симбол је који се састоји од ока из којег зрачи свјетлост те које је смјештено унутар троугла. Неки сматрају да вуче коријене из Хорусовог ока, староегипатског симбола исцјељења.

Симбол каквог данас препознајемо настао је тек у раздобљу ренесансе те је уско повезан с хришћанством. У хришћанској је симболици троугао симбол Светог Тројства, а око у средини представља јединственог Бога који дјелује кроз три силе Тројства.

Како год било, симбол је везан уз невјероватно велик број група и покрета од илумината преко масона, очева-оснивача САД-а, Свјетске банке, луциферијанаца до Новог свјетског поретка.

Најснажнија асоцијација је ова с масонима, који га рабе као симбол Божјег свезнања, али они су тај симбол преузели тек 1797., значи 15 година након што се појавила на америчкој новчаници од једног долара.

У данашње доба тај упечатљив симбол све више поприма друго значење – повезује се с растућим надзором становништва које спроводе свјетске елите. Тако је Око од хришћанског симбола постало симболом орвелoвског Великог Брата и завјере различитих група за које се сумња да потајно управљају нашим животима.

„Око“ у средишту Атлас капитал центра