Предсједник КК Црвене звезде огорчен суђењем у Подгорици

ЧОВИЋ: Судије нас покрале да би Мило славио у недељу!

2686

Председник Црвене звезде Небојша Човић био је видно незадовољан суђењем после пораза његове екипе у Подгорици. Судијска тројка Дамир Јавор, Марио Мајкић и Томислав Хордов доносила је, по мишљењу Човића, бројне одлуке на штету црвено-белих, што је била иницијална каписла за ванредну конференцију.

– Ово је невиђена крађа, упозоравали смо шта се догађа у АБА лиги ових месеци и шта се спрема. Звезда је била боља овог петка, али је у трећој четвртини је виђена невиђена крађа. Ништа није било како треба, виђено је тендециозно суђење. Направљено је удружење против Црвене звезде. Можда смо погрешили што смо изашли на терен. Требало је да нам јаве да не долазимо на утакмицу.Направљен је сценарио да српски клуб не сме да освоји титулу у АБА лиги и тај сценарио има политичку конотацију.

Председник Звезде је додао да српски клубови немају добар третман у АБА лиги.

– Српским клубовима није дозвољено да ове године да буду прваци АБА лиге. Видели сте како је Будућност угошћена у Београду. Па ми се сви препадосмо што смо дошли овде. Суђење је било скандалозно, ово је отимачина, крађа… Овог петка сам први пут видео свашта, још је само остало да судија да за противничку екипу кош. Овде Јавор суди како му нареде и како му се објасни. Неће да види инстант риплеј да је погрешио, јер је та тврдоглава мазга промењеног идентитета.

– Упоредите „Пионир“ и „Морачу“. Око 40-50 Звездиних навијача у Московској улици су данас заустављени, а самоиницијативно су дошли. Исто бих вам све ово рекао и да је Лесор убацио последњи кош. Забрањено је да српски клуб буде први… Ако им се сценарио испуни до краја, ко ће да уручи пехар у АБА лиги, а то неће бити по пропозицијама. Недеља је велики дан – закључио је Човић.