БИСЕРИ ГЛУПОСТИ

Не може о Закону о вјерским заједницама говорити црква која није за НАТО!

3046

У нисци бисера глупости које је нанизао последњих дана везано за црквено питање, премијер Марковић је данас надмашио самог себе – устврдио је да о спорном Закону не може говорити црквена структура која је била против НАТО-а!

„Надам се да ће се Закон наћи пред посланицима до краја јула. За добро државе, да се разлике у Црној Гори смање, а не да се подстичу. Не може о том закону објективно говорити вјерска структура која не признаје Црну Гору, која је била против референдума, која је била против НАТО-а, против Европске уније, и која је против сваког нашег европског искорака“, рекао је Марковић у Скупштини.

Марковић је истакао да о том закону не може да говори вјерска организација, која није поднела ниједан, или можда само један захтев да гради своје вјерске објекте у складу са законом и правним системом државе, а онда је закључио ријечима: „Него то раде по ноћи и под рефлекторима“.

„Да ли треба да имамо разумијевања за такав приступ? Не. Ми га нећемо имати, како год то спиновали“, поручио је црногорски премијер. И додао како нико из Српске цркве није прочитао Закон о вјерским заједницама!

Он је изјавио и да је Венецијанска комисија потврдила квалитет овог закона и да је дала за право држави да ово питање уреди на овакав начин. Изјаву је завршио са тумачењем мишљења комисије: „Венецијанска комисија нам је сугерисала шта треба да поправимо у овом Закону, и поправићемо то и имаћемо га овде у Парламенту, надам се до краја јула“, закључио је премијер Црне Горе.