ЉУБИСЛАВ ДАШИЋ У ИЗЈАВИ ЗА "СЕДМИЦУ"

ЕКСКЛУЗИВНО: Исповијест пензионисаног полицајца који је јуче осуђен зато што је наговарао супругу да не гласа ДПС!

4539

Пензионисани полицајац из Брезојевица код Плава, Љубислав Дашић осуђен је јуче, у Вишем суду у Подгорици, на два мјесеца затвора условно, зато што је 16. октобра прошле године утицао на супругу Снежану и синове Петра и Новака да не гласају за Демократску партију социјалиста, већ за коалицију Кључ. Током поступка његова супруга и синови тврдили су да су тог дана поступали по својој вољи и гласали за кога су они жељели.

У изјави за „Седмицу“, Љубислав Дашић, у Плаву познатији као Љушко, каже:

„Ово је само наставак мог прогона који траје већ деценијама, и то зато што нећу да гласам ДПС. Раније сам гласао Момира Булатовића, а касније СНП, а последњи пут коалицију Кључ зато што је њена чланица СНП.

На дан избора, били су нам неки гости, и повела се прича о гласању, а ја сам се запрепастио када је моја супруга рекла да ће гласати ДПС. Настала је препирка у коју су се укључила и дјеца, стајући на њену страну. Она је почела да ми псује Момира, ја њој Мила… Рекао сам јој да напусти кућу, јер сам ја газда… Звала је полицију, привели су ме и осудили да платим казну 250 евра.

Моја супруга се одлучила да гласа ДПС зато што је била добила ону надокнаду за мајке са троје и више дјеце, у износу од 150 евра (имамо и трећег сина, који се школује код ујака у Никшићу). Ја сам јој у тој свађи рекао да јој није Мило Ђукановић омогућио накнаду, већ да је за то најзаслужнији Саша Дамјановић из СНП-а који је предложио закон. Није хтјела да чује моју аргументацију, већ се клела да ће заједно са синовима гласати ДПС, што је на крају и учинила.

Радио сам у полицији, нон-стоп сам био изложен разним намештаљкама зато што не гласам ДПС. Суспендован сам најмање десет пута.

Уочи сваких избора, данима су ме обрађивали да гласам владајућу партију, сваки пут сам одбио. Највећи притисак на мене је вршен уочи референдума. Отворено сам им на састанку у станици полиције рекао да ћу да гласам за заједничку државу са Србијом. За казну су ме пребацили у Котор, гдје сам радио двије године.

Пензионисао сам се прије три године, и мислио сам да ћу коначно бити слободан човјек, али ево видите да ме и даље не остављају на миру.“

Љубислав Љушко Дашић и даље живи у заједници са супругом и дјецом.