интервју

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ: Бошњаци су мек народ. Србија је највећи кривац за грађански рат!

3789

Ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је доста пропатио и према коме ја имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици. Наравно, кривице има на свим странама, али Србија има највећу одговорност за те ратове – рекао је Вујошевић, сада селектор Босне

„Мени су врата овде у Сарајеву, док је ситуација таква каква је у Београду, затворена. А пошто желим да радим на овим просторима, Босна ми се некако уклопила“, рекао је Душко Вујошевић у великом интервјуу за нови број београдског Недељника.

„Такође, ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је доста пропатио и према коме ја имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици“, рекао је Вујошевић.

Он је прецизирао да мисли на кривицу за рат у коме је нестала Југославија.

„Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија.

Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Као да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојили?“, рекао је Вујошевић.

Зашто ово није говорио док је годинама радио у Београду? Камелеон! Познат иначе по томе да се у Подгорици представља као Црногорац, у Београду као Србин, а у Сарајеву као Југословен.

На крају интервјуа, на питање: За кога навијате на Европском првенству?, рекао је: „Навијам за играче које сам ја тренирао!“