На завршној конвенцији на цетињу

Ђукановић исмијавао Бечићев физички изглед!

2556

У борби за гласове, чак и на локалном нивоу, ништа није свето, па ни чојство на које се Црногорци често позивају, а оно је по дефиницији Марка Миљанова: „Штитити другога од себе“. У кршењу елементарне људске културе, и овај пут је предњачио предсједник ДПС-а Мило Ђукановић који је ноћас на Цетињу, говорећи о политичкој конкуренцији на предстојећим изборима, казао:

„Прије свега се представљају својим лажним идентитетом, такве обмане не могу проћи на Цетињу. Да се могло обманом проћи овдје, Цетиње не би било стамени ослонац националног достојанства и слободе Црне Горе. Погледајмо само лидера Демократа. Демагог, ваљда због своје недостатне конституције, једва вири иза говорнице и стално позива на двобоје. Рођен и одгајан у срцу великосрпске идеологије. Је ли апсолутно сљепило или апсолутна глупост када он говори шта је патриотизам.

Има ли веће крађе него да грађанима хоћете да украдете њихову државну кућу, оно што је Бечић радио са својим партијским друговима и идолима из СНП-а? Има ли горег криминала него припадати политици која је формирала Седми батаљон,  који је хтио да хапси црногорску младости и да одузме право на будућност?

То је онај исти човјек који је након оцеубиства напустио СНП, претходно дубоко завукавши руку у њихову благајну, ако је судити по позиву његових партијских другова да врати 100.000 еура које су уложили у њега.“

Ђукановић је покрао и мисао Достојевског: „Када би се човјек освртао на свако псето које лаје поред пута, не би никуда стигао!“, јер је овако завршио свој говор:

„Када би се човјек сагињао да баци камен на свако пашче које на њега лаје, не би нигдје стигао. А ми смо стигли, довели смо Црну Гору у НАТО, жестоко предњачимо у европским интеграцијама, и да бисмо наставили тим путем, потребна нам је нова побједа, подршка већине грађана Црне Горе, посебно већине грађана Пријестонце.“

Друге је и синоћ Ђукановић оптужио да говоре простачким језиком, а он то највише чини, не осврће се тобож на друге док хита к циљу, а у ствари – обрушава се на њих као дивља звер!