фб ориђинали: Ана Спасојевић

Дјевојчица анђеоског гласа

2188

Пише: Данијела Калезић

Ана Спасојевић је рођена 2005. године у Зворнику. Ученица је 7. разреда основне школе „Свети Сава“ и 4. разреда основне музичке школе „Војин Комадина“ у Зворнику, смјер клавир.

Ова невјероватно талентована дјевојчица, до сада је постигла значајне успјехе на дјечјим музичким такмичењима: прво мјесто за интерпретацију на фестивалима у Бањалуци, Кикинди, Софији, Подгорици и Зворнику, а главну награду Гран При освојила је на фестивалу „Шарени вокали“ у Сомбору, док је награду Златни глас освојила на такмичењу у Суботици. Такође, Ана је представљала Босну и Херцеговину на престижном међународном фестивалу „Славјански базар“ у Бјелорусији, гдје је ушла у финале.

У Националном дому културе у Софији, у Бугарској, на познатом музичком фестивалу „Софија гранд-при“, у нимало лакој конкуренцији која је бројала 24 такмичара узраста између 12 и 14 година, Ана је остварила историјски успјех и освојила прво мјесто за пјесму на домаћем језику. Првог такмичарског дана пјевала је ’’Меланхолију’’ од Јелене Томашевић, а другог ’’Карусо’’ Пауле Селинг, пред међународним жиријем који је био састављен од неколико стручњака из земаља Европе.

Учествовала је и на многим другим манифестацијама, међу којима је најпознатији Ђурђевдански фестивал. Ана је снимила двије духовне пјесме на текст композитора и текстописца Здравка Остојића: „Светоме Архангелу Гаврилу“ и „Свети Василије“. Била је учесник и познатог музичког програма „Пинкове звездице“.

Таленат за пјевање, родитељи ове дивне дјевојчице примијетили су док је била врло мала, а званично је то открила наставница хора Алиса, када је Ана имала само седам година. Осим дара за пјевање она има дар и за свирање те активно свира клавир, уз рад са професорима али највећи дио часова вјежба сама.

На питање како постиже да усклади школске обавезе са учествовањем на многобројним такмичењима и фестивалима, Ана одговара да ипак стиже да испрати наставу у школи па јој то олакшава да савлада градиво и буде одличан ђак.

Анина велика љубав је музика, али такође воли глуму и понекад пише литерарне саставе. Овој изразито друштвеној дјевојчици је ипак најбитнија породица, док је музика испуњава и даје јој подстрек за нове животне успјехе.

Ана тренутно вјежба пјесме на енглеском језику како би снимала кавере, и не намјерава да се заустави у свом музичком походу. Она планира да настави са усавршавањем свог талента и да иде даље, на престижне музичке фестивале широм свијета.

Е па Ана, желимо ти пуно успјеха и вјерујемо да те очекује сјајна каријера!