Трагом трача

Др Дарко Трифуновић – србијански „Дарко Шуковић“!

717

Пише: Љубиша Морачанин

Ако сте мислили да само Црна Гора има таквог русофоба као што је Дарко Шуковић, преварили сте се. Надмашио га је умногоме Дарко Трифуновић, доктор наука безбједности, одбране и заштите, секретар Института за безбједоносне студије при Факултету безбједности у Београду. Пратим одавно његове ТВ иступе и Фејсбук објаве, и дефинитивно могу да кажем да прљавије пропаганде још није виђено на овим просторима.

Ево његове последње објаве на Фејсбуку:

Све чешће се код нас Срба спомињу термини „браћа“, „православна“, „словенска“ итд… Знам да се многима ово што ћу написати нимало неће допасти. Да ли ми Срби по словенству имамо ближу браћу од муслимана из Босне или Хрвата?

Ако говоримо о „православној браћи“, да ли су нам по том критеријуму ближи Грци, Румуни, Украјинци, Грузини од нпр.Руса? Ако узмемо „православље и словенство“ нису ли нам по томе најближа браћа и сестре из Црне Горе?

Где је ту онда Русија? Да ли нам је Русија православнија од Грчке или словенскија од Хрвата и Бошњака? Или нпр Црногораца? Или Украјинаца (колевка православље на Истоку није Русија, већ Кијев у Украјини).

Шта су то нама Грузини урадили да их мрзимо као Немце? Шта су то нама урадили Црногорци па их зобг руске политике мрзимо као Немце? Шта су то нама урадили Македонци да ми тамо због Русије шаљемо убице?

Да ли неко у Србији зна да Мирјану Марковић у Москви плаћа и издржава Русија? Зашто? Зато што су Слободан Милошевић и Борислав Милошевић „руски људи“ који су по налогу Москве заједно са стаљинистима у Хрватској растурали СФРЈ. Сметала је Москви – СФРЈ, јер је била америчка творевина.

Ето, вјероватно први пут чујете да је Москва растурила Југославију! Морате повјеровати, човјек је доктор наука и секретар државног Института за безбједносне студије, и то не у било којој земљи, него у Вучићевој Србији! Ко то може од њега боље знати?

Очекујем да после овога,  директор ЦИА, Марк Помпео упути извињење америчкој и свјетској јавности, због недавне изјаве да је његова служба учествовала у разбијању Југославије. И не само он, него многи западни публицисти и новинари који су у својим књигама и новинама подробно писали о умијешаности западних служби у дешавања на нашим просторима 90-тих година прошлог вијека.