након апела ,,банке хране" и бројних медија

Дајковић уручио помоћ породици Мировић!

4474
Ања Мировић и Владислав Дајковић

Владислав Дајковић је данас уручио помоћ породици Мировић. Он је на свом Фејсбук зиду објавио фотографије уз опис: 

,,Успјели смо! Након једног статуса, пет дана, али и неколико стотина километара пређених у циљу прикупљања помоћи за малу Ању, стигао сам на одредиште. Киша ме је, како то обично бива у тужним причама, константно пратила.

Ипак, Ањино насмијано лице и сам осјећај да смо успјели прикупити зацртано (па чак и дупло више!) – поправили су ми дан у секунди.

Тај прикупљени новац, који је стизао са свих страна свијета, гардероба, љекови и друга помоћ – стали су у један једини Ањин осмијех. Одмах сам знао да је вриједило сваке секунде труда.

Ања је дивно дијете. Њен загрљај и пољубац за срећан пут ћу памтити док сам жив, уз ону стару: “Чини добро и добрим ће ти се вратити.”

И да, Црна Гора је показала да је мала само географски. Ми смо земља великог срца. Хвала још једном свима од мене и Ање. Живјели!“ 

Дајковић је захвалио свим грађанима који су помогли па макар и дијељењем његовог апела.

Фото: Владислав Дајковић

Након што је ,,Банка хране“ апеловала за помоћ четрнаестогодишњој дјевојчици Ањи Мировић, којој је отац тешко болестан, а она гладна и без услова за нормалан живот, и бројни медији пренијели, одазвао се велики број грађана у жељи да помогне.

Група жена из Тивта (Гордана Момчиловић, Јулија Дековић, Драгана Војнић, Радојка Гардашевић Тепавац, Драгана Стилет, Косана Бубања и Ана Матијевић) покренуле су хуману акцију и том приликом прикупиле 400 евра од чега су дио издвојиле да уплате дуг за струју породици Мировић. Оне су нагласиле да неће стати на томе и да ће и даље помагати Ањи Мировић и њеној породици.

Познат по организовању бројних хуманитарних акција, Владислав Дајковић апеловао је на све људе у Црној Гори да помогну. До сада је у овој акцији прикупљено 1.500 евра. Бјелопољац, Сеад Мекић, који живи у Келну, уплатио је 1000 евра.

Власник бјелопољског трговинског предузећа ,,Прима – мед“, Далибор Влаовић, упутио је помоћ породици Мировић, а иста је уручена преко општинске организације Црвени крст.

Из бјелопољског Центра за социјални рад објашњавају да је Веселин Мировић корисник права на додатак за његу и помоћ као и права на повластице
на путовање.

Увидом у његов социјални картон (посједује ливаде, пашњаке и шуме) постоји сметња за остваривање права на материјално обезбјеђење породице, наводи се у саопштењу Центра за социјални рад Бијело Поље који увјеравају да су породици Мировић увијек излазили у сусрет кад су у питању једнократне помоћи и да ће тако и наставити.