најгори послови у 2016. години

Боље је бити дрвосјеча него новинар!

402

Подаци су показали да је новинар убједљиво најгоре занимање, када се узме у обзир потребно образовање, услови рада и просјечна примања. Изненађујуће, резултати показују да је новинарство горе занимање од нпр. посла дрвосјече, дератизера, малопродајног трговца, таксисте и ватрогасца

“CareerCast” је користећи методологију која анализира утицај окружења на особу, зараду, могућност за напредовање и 11 различитих фактора стреса, дошао до закључка да је најбољи посао којим се можете бавити на планети анализа података.

Поред тога, у дигиталном времену у којем живимо, најперспективнији су послови у области информационих технологија. Међутим, да ли сте се скоро запитали који су послови оцијењени као најгори? Да ли се можда ваше занимање налази на листи 10 најгорих?

Наиме, подаци су показали да је новинар убједљиво најгоре занимање, када се узме у обзир потребно образовање, услови рада и просјечна примања. Изненађујуће, резултати показују да је новинарство горе занимање од нпр. посла дрвосјече, дератизера, малопродајног трговца, таксисте и ватрогасца.

1.Новинар
2.Дрвосјеча
3.Занимање у сфери радијског емитовања
4.Ди-џеј
5.Војни чиновник нижег ранга
6.Дератизер
7.Продавац у малопродајним објектима
8.Радник у агенцији за рекламирање
9.Таксиста
10.Ватрогасац