уплетен је и врх здравственог система

Болести на којима зарађује фармацеутска мафија!

504

Медицина никад раније није имала толико дијагноза, па ни љекова – а веза профита и фармације је очигледна

Пише: Мартина Јапец Мартинко

Ових дана бројни нови поремећаји, застрашујућа здравствена стања и менталне болести привлаче пажњу људи стварајући атмосферу страха и бриге за здравље. Оно што једемо нас убија, оно што дишемо нас убија, а чак и Wi-Fi и вода за пиће представљају смртну опасност.

Реално, често је ријеч о застрашивању подстакнутом од стране фармацеутске индустрије којима драма помаже у продаји производа и стварању профита на рачун лаковјерне јавности.

-Крајњи циљ владајућег система је да сваку побуну против њега оквалификује као ментални поремећај, па уз помоћ фармацеутске мафије здраве људе претвори у болесне, које ће такође третирати само као „покварене машине“ и извор профита – тврди француски парламентарни заступник и љекар, Бернард Дебрé.

Он је коаутор књиге „4.000 корисних, бескорисних и опасних љекова”, у којој истиче како је половина љекова на рецепт у западној медицини потпуно непотребна и неефикасна, а пет посто медикамената је опасно за здравље.

Ради се о својеврсној „борби с вјетрењачама“ јер су на другој страни капитал и индустрија фармације, као и цијели здравствени систем, чији врх то подржава. У здравству то се односи на зараду медицинске, у првом реду фармацеутске индустрије. Тако тзв. фармацеутска мафија утишава природне традиционалне љекове и производи синтетичке, који најчешће имају бројне нуспојаве и навикавају организам на то да се без њих више не може.

Стручњаци истичу само неке од модерних и тренди здравствених брига које су најчешће обична глупост:

1. Данас сви имају осјетљивост на глутен

Глутен је протеин који се налази у пшеници и даје еластичност тијесту, помажући му да се подигне и задржи свој облик. Он се налази у пшеници, ражи, јечму и зоби. Већина прехрамбених намирница садржи глутен, од пица, тјестенина, круха и разних индустријски прерађених намирница. Пажња коју привлачи глутен настала је због контроверзних студија које тврде да људско тијело није способно варити глутен у мјери у којој га ми уносимо у себе. – За то не постоје реални и прихваћени здравствени докази. Доказано је да неким људима смета глутен, као и да га већина људи нормално вари – каже др Зукерброт.

2. Халитоза (непријатан задах) је измишљена болест

Халитоза најчешће настаје услед ферментације честица хране анаеробним грамнегативним бактеријама у устима, чиме се стварају хлапљиви сумпорни спојеви, попут водониковог сулфида и метала меркаптана. Због задаха све више људи посјећује љекаре, који пак прописују специјалне каладонте и водице за испирање уста, на чему индустрија зарађује огроман новац. Но, стручњаци тврде да је задах у већини случајева обична измишљотина те да је природно да се у даху осјећа одређен мирис те се то стање најчешће може поправити већим уносом воде и промјеном прехране.

3. Детоксикација је глупост

Додаци прехрани и разни препарати за детоксикацију тијела и мршављење једно су од најбрже растућих тржишта на свијету – каже др. Ник Фулер са Универзитета у Сиднеју који истиче да за њихово дјеловање постоји врло мало доказа.

Фулер каже како јетра природно елиминише нежељене ствари у тијелу кроз измет и урин, а узимање скупих љекова не само да не може помоћи, већ оптерећује јетру додатним спојевима које мора разградити.

-Оно што би требало направити је избјегавати алкохол и хранити се здраво, а ако се већ желите детоксиковати, тада користите природне чајеве, воће и поврће – наглашава Фулер.

4. Испирање вагине је опасно

Највећи мит је да вагине имају неугодан мирис. Али осим ако имате озбиљних проблема, било који природан мирис је нормалан. Вагине не требају мирисати попут парфимерије и не треба их третирати као нешто што треба поправити. Значи, заборавите на миришљаве купке или посебне чистаче за испирање на којима индустрија све више зарађује, јер било који производ који може промијенити вашу пХ равнотежу може узроковати и појаву гљивица.

5. Снижавање лошег холестерола спрјечава болест срца

Можда један од највећих здравствених митова западне културе јесте злоупотреба измишљеног термина „лош холестерол“ од стране медија и медицинске струке. Осим тога наивна јавност је преварена лажном везом холестерола и кардиоваскуларних болести. Никад није доказано да холестерол узрокује болести срца, баш напротив, колестерол је од виталног значаја за тијело и било какав покушај његовог снижавања може имати погубне посљедице, посебно како старимо.

Постали смо друштво толико опсједнуто једењем хране ниског колестерола и масноће да се сада многи здравствени стручњаци питају које су посљедице тога, као и бројних љекова који се узимају за снижавање колестерола.

6. Већина с дијагнозом депресије није депресивна

Британски научници тврде да Прозац, Сероxат и слични антидепресиви дјелују као лажни, плацебо љекови и нису учинковити. До резултата, објављених у часопису ПлоС Медицине, дошли су анализом 47 клиничких студија, од којих су неке биле све до данас недоступне јавности. Осим тога, данас је сваки четврти човјек у западном свијету депресиван – а намеће се питање како је то могуће и зашто тако није било прије? Превелика концентрација на себе и властиту срећу и тај наметнути идеал срећног живота многима даје илузију да су болесни, премда се можда само налазе у природној, лошијој животној фази.

7. Постоје сигурне дозе хемикалија у љековима

Количине су ˝прихватљиве˝ од стране индустрије и регулаторних стандарда, али наша изложеност ˝прихватљивим количинама˝ других токсичних хемикалија које у нашем тијелу улазе у интеракцију и изазивају разне проблеме никад нису узети у озбиљно разматрање. Не постоји сигурна доза отрова јер тијело препознаје и најниже дозе и одмах ствара упалне процесе и имуносни одговор како би се борио са страним тијелом. Токсичне хемикалије се сада налазе свуда, у школама и на нашим радним мјестима. Они узрокују поступно пропадање сваког система у нашем тијелу и узрокују многе болести. Врло је тешко открити која хемикалија изазива коју болест.

Извор: Експрес