поглед с истока

Ко ће први да изгуби живце?

2139

Пише: Донко Ракочевић

Ко ће први да изгуби живце? Полиција или вјерници СПЦ?

Вјерници би, по својој природи, морали да буду мирнији и стрпљивији, али проблем је у томе што полиција може да им инфилтрира немирне и нестрпљиве! Бојим се да се то већ десило у неколико инцидената.

Као што посланици Демократског фронта, уништавањем ситног скупштинског инвентара, нијесу успјели да спријече доношење Закона о слободи вјероисповијести, тако ни демонстранти неће извојевати његово поништење – употребом каменица и петарди!

С друге стране, и полиција је синоћ „прекорачила овлашћења“, упадом у порту Храма Христовог Васкрсења, чак су у том простору испалили више сузаваца. У кућу или стан, полиција не може да упадне без судског налога, а камоли у црквени посјед! И то без неког посебног повода, јер су демонстранте (како ћете видјети на видео снимку) већ изгурали са цесте и ослободили је за саобраћај.

И у једном и у другом случају, само се дао повод „независним“ посматрачима да равномјерно оспу „дрвље и камење“ на обје стране, а себе представе као савјест овог друштва, и тако релативизују неправду која је учињена Српској правосланој цркви.

Протест на мосту Блажа Јовановића, у дану када се донио спорни закон, примјер је како морамо дјеловати. Или погледајте синошњу литију у Пљевљима, чудесну и божанствену (други видео доле!)

Уосталом, ако се протестује због заштите светиња, морају се слушати они који тим светињама највише служе и управљају. Епископски савјет Митрополије је саопштио да се мора протестовати мирно и стрпљиво. Они који не чују тај глас, очигледно раде за нечије друге интересе. Зато памет у главу! Крст у обје руке! Мач је у противничким рукама! Ако вјерујемо у Бога, знамо које је оружје јаче!

ВИДЕО (упад полиције у порту Храма):

Pljevlja

Na hiljade građana u Pljevljima izašlo je večeras na ulice.

Gepostet von Objektiv Story am Sonntag, 29. Dezember 2019